Wednesday, October 7, 2015

Çocuklarımızın Sağ Loblarını Aktivite Etmenin Püf Noktaları

Ebeveyn olarak çocuklarınızla 2 aylık bir süreç dahilinde uygulayanacağız aşağıdaki faaliyetlerle odaklanma, seçicilik, uyum problemi, muhakeme gücü , duygusal iletişim becerisi, empati, dikkat dağınıklığı , hayal gücü , davranış isteksizliği, motivasyon gibi konulardaki sorunların doğal olarak izale olduğunu görebileceksiniz;

1-Çocuğunuzu okula götürürken veya işyerinize giderken farklı yollardan gitmeyi deneyin.
2-Evde bozulmuş veya parçalanmış oyuncakları bir araya getirerek ailecek hafta sonu tamir değil yeni bir oyuncak yapma gayretine girin.
3-Saçınızı tararken sol elinizi kullanmaya , solak iseniz sağ elinizi kullanmaya çalışın.
4-Çocuğunuzun kısa bir videosunu çekin ve onunla birlikte seyredin.Olumsuz hiçbirşey ifade etmeden karşılıklı yorumlayın.
5-Hafta sonu ailecek fotoğraf çekin. Ailenin her bir ferdinin çektiği fotoğraf olsun.Akşamleyin beraberce fotoğraf ayrıntılarını keşfetmeye bakın.
6-Hafta sonu çocuğunuzla doğa yürüyüşü yapın. Ancak engebeli yerler tercih etmeyi unutmayın.Mevsimi gelince birlikte uçurtma yapın ve uçurun.Bırakın çocuğunuz doyasıya gökyüzünde idare ettiği bir nesneyi tutsun.
7-Bir hafta sonu ailecek soy ağacınızı yapmaya çalışın.
8-Türk zeka ve strateji oyunu olan mangala gibi oyunlar oynayın.
9-Hergün çocuğunuzla birlikte İngilizce 5 kelime öğrenin.
10-Hafta sonu yürüyüşünüzde manzarası güzel bir yere bağdaş oturun ve çocuğunuzla birlikte gözünüzü kıpmadan bütünsel bakmaya çalışın.Ve manzaraya sırtınızı dönerek ailenin her bir ferdinin neler gördüğünü karşılıklı olarak dinleyin.Nereleri ıskaladığınızı birlikte keşfedin.
11-Kendizin iki hafta içinde giymediğiniz bir renkte elbise , aksesuar , gömlek takının.
12-Ailecek dairesel oturararak kelime oyunu oynayın. Her kelime hangi harfle bitiyorsa saat yönü çerçevesinde sıradaki  o harfle yeni bir kelime türetmesine imkan verin.
13-Çocuğunuzun zihin haritaları ile çalışmasını sağlayın.
14-Enstrumantal müzik dinleyin.
15-Akıllı telefonunuzdan 5 numarayı ezberleyin.
16-Arabanın hep aynı tarafına oturmayın.Cuma namazında hep aynı bölgeyi tercih etmeyin.
17-Her hafta ebeveyn olarak çocuklarınızla istişare yapmayı gelenek haline getirin. Gündem 1 tane bile olsa mutlaka o gün toplanın.Çocuklarınızın kararlarına istişarede saygı duyun ve ailecek aldığınız kararları esnetmeyin.

0 comments: