Saturday, October 17, 2015

'Çocuk Eğitimi' Seferberliği

Her iklimin meyvesi farklıdır. Bu açıdan insanlık, yaşadığımız asrın çetin ikliminde meyveye dem tutacak zeminler aramakta. Bu zeminin de bireysel çabalarla oluşturulacağı hususu günümüzde zayıf gözükmektedir. Nitekim aile ortamında steril bir hayat planı kurgulayan ebeveyn, içtimai hayatta karşılaşılan sorunlar açısından pek yeterli mukavemet sergileyememektedir. Onun için toplum, insanlığın imar ve inşaası için konsorsiyum halinde, gayrette birlik platformları oluşturma mecburiyetini taşımalıdır. 

Topyekün cemiyet olarak milli ve manevi değerler üzerine inşa edilecek bir formasyon, ülke intibahına da vesile olacaktır. 

Deniz kenarına ev yapan adam, çok dalga görür.Günümüzde mahiyetimize ait değer surlarının yıkıldığı hayat denizinde evladlarımız sert dalgaların muhatabı oldular.Bugünün eracifini yaşayan toplumda erozyona uğrayan çocuklarımızın onca pislik addedilen bir hayatın içerisinden saf bir süt gibi ortaya çıkartma gayreti ve cehdi günümüz yetişkinlerin vazifesi olsa gerek.Sineleri analar gibi coşmuş anadolu insanlarının ruh ve mana köklerinden nebean eden bu eğitim ufku ile de tertemiz bir neslin geleceği malumdur.

Başlangıcınızdaki mayanız üzerine sonuçlar tecelli edeceğinden, ufkunuzu da size ait olana tevcih etmek mecburiyetindesiniz.

0 comments: