Wednesday, September 9, 2015

'Evlilik ve Karakter'

Evlilik yaşlarında evlatlarımızın en az yirmi maske ile birbirlerini tanıma gayreti, karakter uyumsuzluğunun da temelini teşkil etmektedir.

Depreme dayanıklı bir bina için olmazsa olmaz iki önemli husus var iken, evlilik inşaasında da iki ehem mesele vardır. Zira depreme dayanıklı bina yapımında zemin etüdü ne kadar değerli ise evlilik müessesesi öncesi kız ve erkek cenahlarının aileleri de o kadar kıymetlidir.Bina için malzemeden çalmamak ne kadar değerli ise, evlilik öncesi adayların birbirlerinden karakter  özelliklerinden çalmamaları da o kadar kıymetlidir. Çünkü günümüz toplumu; kalp, vicdan, insaf, vefa, ruh, sevgi, dürüstlük, maneviyat, ahlak gibi değerler malzemesi çalınmış insanlarla doludur.

Karakter eğitiminin ihmale uğradığı günümüze baktığımızda, bencil bir toplum oluşturma gayretinde olan gönül mağdurları, günümüz nesline 'sana özel' anlayışını enjekte ederek geleceğimizi tüketmektedirler. Oysaki büyük insan olan kainatın cari kanunundaki yer çekimi ne ise, küçük kainat olan insanın da bencillik hassesi olan hodgamlık aynı yörüngededir. Nitekim iki hususiyet de yutucudur.

0 comments: