Thursday, September 10, 2015

'Ruhu Bloke Eden Egoizm:Sosyal Kanser'


Kanser hücresi ben merkezlidir.Vücudun temel yaşam ünitesi olan hücrelerin kontrolsüz çoğalması sonucu oluşan kanser, gittikleri yerlerde kendilerine ait tümör kolonileri kurarak büyümeye devam ederler.Sadece kendi büyümelerini düşünen bu hücreler belli bir vakit sonrası bedende yıkım meydana getirir.

Ruhu bloke eden egoizm de, içtimai bir kanser türüdür.Toplum içinde sosyal kanser olarak yayılan bencillik anaforu, tüketim anlayışını zevk endeksli hale getirip yalnızlık sendromuna tutulmuş tedaviye muhtaç bir çok yığını ortaya çıkarmıştır.

Dünyanın bazı ülkelerinde intihar olaylarının trafik kazalarından daha fazla görülmesinin nedeni de budur.Bunun içindir ki ülkemizde  , 'bencilliğin' toplum bünyesinde metastaz haline gelmeden önce büyük projelerle önlenmesi gerekmektedir. Bunun en büyük tiryakı da çocuğun hidayet eksenli kalbî bir hayatla varolacağıdır. Bireylerde hissiyat-ı insaniye, mana ikliminde seviyesini bulduktan sonra da yaşamak için değil de yaşatmaya dair ulvi gayelerle hayatını tanzim etmeye başlayacaklardır.

Zira içinde bulunduğumuz dünya, hislerimizin donmuş cesedi halidir.Bizler ne kadar hissiyat yörüngeli yaşam halesi oluşturabilirsek, bu dünyadaki donmuş buz parçalarını yavaş yavaş eritirek kendi eksenine oturmuş sevgi adacıkları ortaya çıkacaktır.

0 comments: