Friday, January 6, 2017

Fikrî Yetenek

Fikrî yetenek insanoğlunun olmazsa olmazıdır. Çocukta beklenti oluşturdukça düşünme yetisini artırırsınız. Zira beklenti, etkili çekim gücüdür. Beklentileri müspete odakladığınız sürece kâinatın çekim yasasını harekete geçirirsiniz. Düşünceler manyetik sinyaller yayarken müspet odaklı kendi ruhuna ait düşünceleri de kendine doğru çeker.
Menfî düşünceler de bu çekim yasasına uygun hareket eder. Halk arasında 'korktuğum başıma geldi' sözünün kaynağı bundandır. Düşünürken neyi hayal edersen tasavvurun o cinsten olur, neyi tasavvur edersen de akıl o cinsten çalışır. Değer üretenler başarı frekansını yakalarken, endişe üretenler korku frekansının sinyaline muhatap olurlar. İnsanın alâkası nereye uzanıyorsa kudreti de o derece büyük olur. Bu çerçevede alâka duyduğunuz düşünceler, insanın kendine ait dünyasının hudutlarını da belirlemiş olacaktır. Böylece düşünceleriniz frekansınızı belirlerken, duygularınız hangi frekansta olduğunuzu bildirecektir.

Çocuklarınıza olumlu dil kalıpları ile olan yaklaşımlarınız her dâim onun fikrî yeteneğine de müspet etki edecektir. Bu bağlamda aile ortamında kullandığınız ifade ve beyanlarınızın aslında çocuklarınızın düşünce mülâhazalarına katkısının ne kadar önemli olduğuna da bir işarettir.

0 comments: