Wednesday, December 21, 2016

Anne - Baba

Aile yuvasının müstesna bir saadet meyvesi olan çocuklarımızı kusursuz bir şekilde yetiştirme arzumuz varsa, kusursuz ve faziletli bir anne baba gayreti içinde olmayı aklımızdan çıkartmamayı bilmeliyiz. Nitekim öncelikle çocuğun kalbini anne, kafasını da baba eğitir. Ağaç doğrulmadan gölgesi doğrulmaz. Bu çerçevede o saadet meyvesinin de nice meyvelere dem tutacağı mülâhazasıyla düşürmemeye çalışılmalıdır. Zira düşen her meyve, ya yem olur ya da çürüyüp gider.
İşin mebde'inde insanoğlunun, sinesi geniş şefkat âbidesi analarımızın bir beze dolaması ve sonra da dost - ahbap insanların bir beze sarmalaması arasındaki yaşam süresini düşündüğümüz vakit, iki bezin arasında ebedi saati kazanma veya kaybetme kuşağında ana-baba olmanın yükümlülüğü farklı bir derinlik kazanmaktadır. Nasıl ki araba kullanmayı öğrenerek şöför oluyorsunuz, anne-baba olma keyfiyetini de öğrenme mecburiyetindesiniz. Bu bağlamda çocukların, anne babanın sözleri ile değil sergiledikleri davranışlarıyla gelişim gösterdiğini bilmemiz gerekmektedir.

Unutulmamalı ki kulaktan dolma çocuk yetiştirme bilgileriyle donanan ailelerden, meseleleri hep kulak ardı eden bir nesil neş'et eder. 

0 comments: