Tuesday, November 3, 2015

Olduğu Gibi Kabullenme

İnsanlar çiçekler gibi cismaniyetleri aynı ama kokuları renkleri ayrı ayrı. Yaşanabilirlik kavramının içi bu çeşitllikten kaynaklı. Suretlerden ziyade hayat-ı sergüzeşti manidar kılan zenginlik kaynağının muhatabıdır insan. 

Mide ülseri sindirim sitemi mekanizması içinde midenin iç kısmında sancıya neden olan yaralı bölgedir. İnsanların yedikleri ile ilgili bir hastalık gibi gözükse de esasında beşerin kendi kendini yiyen sebeplerin psikolojik travmasının etkisi daha büyüktür. 

Günümüzde toplumun geçirdiği travmatik hadiseler ayağını bastığı noktadan sapmalar meydana getirdi. Kişilik, karakter, mizaç ve fıtrat eksenli kaymalar hastalıkların türünü ziyadeleştirdi. Görünürde zahiri hastalıklar ekseriyet ihtiva etse de bugünün toplumunun kullandığı ilaçların büyük çoğunluğu depresif kaynaklı olduğu aşikar. İnsanların birbirleriyle münasebetinin hukuku 'değer ölçüsü'nden ziyade 'eğer çizgisi'nde dolaşmakta ise toplum değişik varyantlara gebedir. İnsanlara güvensizliği ve değersizliği had safhaya getiren 'eğer böyle yaptıysa....ben de..' ifadeleri çıkmaz sokağın tabelaları hükmündedir.

Yaratıcının farklılık gamzesi çaktığı beşerin DNA zincirlerine, Allah 'benzememe kuralı' koydu ise, bize düşen herkesi 'olduğu gibi kabullenme' ahlakı olmalıdır.Ülkemizde bugün insanlar birbirlerini yemek için uğraştıkları enerjiyi anlamak için sarfetseydi, 'dünyanın ilham kaynağı olacak beş başı mamur bir Türkiye'  markası çıkacaktı asrımızda. Birbirimizi 'anladığımız'da da iş işten geçmez inşallah.
Çocuklarımızın yetişme tarzını dünyanın ilham kaynağı olacak şekilde dizayn etme bugünün yetişkinlerine vazife olsa gerek.

0 comments: