Monday, November 2, 2015

Herşeyin Tesirindeki Varlık: İnsan

Kainatta her şey birbirleriyle etkileşim halindedir. İnsan, kendisi dışındaki cereyan eden tüm hadiselerin tesiri altındadır.

Günlük hayatta yediğiniz içtiğiniz gıdalar sindirim sisteminizi aktivite ederken dolaylı olarak zihni ve kalbi fakültelerinizle irtibatlı müspet ve menfi durumları da ortaya çıkarır. Solunum sisteminiz çalışırken aldığınız hava moleküllü biyo-kimyevi etmenler bile soluk alıp vermeniz sırasında yine zihin ve kalp yörüngeli reaksiyonların tesiriyetine sebebiyet verir.

Hem sindirim hem de solunum yollu beynin açık alan tesiriyet altında kaldığı doğal şartlarda insan kendisini muhafaza etmek için iradesini beyan etme mecburiyeti vardır. Yediği içtiği  ve soluk alıp verdiği havanın tesiriyetine muhatap insanın, tekamülü esnasında başıboş davranması düşünülemez. Aynı şekilde etrafında cereyan eden hadiseler zincirinin merkezindeki insan olaylar karşısında da kayıtsız kalamaz. İşiterek duyduğu ve insan eliyle topluma yansıyan tüm davranış dilleri bireyin zihni melekelerine veya kalbi fakültelerine müspet/menfi yansıması gerçekleşir.

Bu durumdan hareketle müspet düşünebilmek için beynin kimyevi mesaj taşıyı hormonların aktifleşmesi gerekir. İlgili hormonların hareketlenmesi için de bireyin etrafındaki hadiselere 'helal' sertifikalı bir yaşantı sergüzeşti sunması  gerekliliği vardır. Toplumsal hareketlilikte bireyin salt kendince davranışları sosyal yapıyı güdükleştirirken, bireyin etrafındaki cereyan eden olaylara fedakarlık nev'inden merhem olma gayreti sosyal yaşam standartlarını yükseltir.

İnsanlığa hizmet etme mülahazası bireyin sinir hücreleri alışverişinde umutlu ve mutlu olmaya mebni kimyasal mesaj taşıyıcıları hareketlendirir. Ağzından müspet ifadelerin sudur ettiği bireylerin hayat kalitesi üst seviyede iken , menfi soluklu kişilerin hayat kumaşı her daim defo etiketi ile piyasadadır.

0 comments: